Villa Piazzetta va intampina cu o atmosfera relaxanta, pizza si o bucatarie cu specific italian.

Villa Piazzetta situata pe fosta stradă Lupașcu (Pacii), colț cu strada Regina Maria. Constitue o noutate absolută în peisajul arhitectonic al orașului Bacău.

Proprietarul inițial al vilei construite în anul 1938, șeful Gării Bacău, Al. Babici, era cu siguranță un erudit. Cunoștințele pluridisciplinare și relațiile sale sociale l-au orientat, pentru proiectarea vilei sale, către promotorii arhitecturii moderniste din România. L-a avut ca lider pe arhitectul Horia Creangă, din București. Cu speranță și încredere, a acceptat modernismul românesc. El fiind atras de caracteristicile majore ale stilului: simplitatea și orizontalitatea.

Poziționată în zona centrală a urbei, Villa Piazzetta de pe strada Paciiu, era o perlă a zonei rezidențiale.

Etaleaza o relație sensibilă și sănătoasă între artă și funcționalitate precum și o nouă rezolvare spațial-funcțională a apartamentului, complet diferită de tot ce a cunoscut arhitectura înainte. Realizarea planului locuinței în jurul camerei de zi cuplată cu o altă încăpere de locuit a asigurat flexibilitate întregului apartament.  Dispunerea logiilor, a balcoanelor și a retragerilor pereților a favorizat comunicarea interiorului cu exteriorul. Ansamblul vilei tușa profilul ei în peisaj și atrăgea privirea oricărui trecător.

Toate caracteristicile specifice stilului modernist care se regăsesc în această clădire au permis menținerea ei în bune condiții aproape un secol. Ele au facilitat renovarea și adaptarea ei actuală la cerințele impuse de turismul modern.

Mai multe detalii >>aici<<